dinsdag 27 juni 2017

Oorstokje

Een oorstokje of wattenstaafje kennen we allemaal. Meestal zijn ze gemaakt van plastic en katoen en soms ook van hout en katoen.
De meeste mensen denken dat ze oorstokjes nodig hebben voor hun dagelijkse hygiƫne maar dat blijkt niet zo te zijn als je het internet er eens op naleest. Oorstokjes kunnen schadelijke gevolgen hebben voor je oor en er belanden regelmatig kinderen in het ziekenhuis door het verkeerd gebruiken van de stokjes.

Oorsmeer zorgt er voor dat onze gehoorgang vochtig blijft en dat het vuil dat zich opstapelt, naar buiten wordt gedreven. Het smeer heeft tevens een antibacteriƫle functie. Met andere woorden: het houdt ons oor gezond. Te diep in de gehoorgang 'kuisen' is dus zeker geen goed idee.

In Frankrijk wordt na 2020, naast plastic borden, bestek en bekers, het oorstokje verboden. Tijd dus voor wat creatieve oplossingen want je zal maar in Frankrijk gaan kamperen en geen oorstokjes bij je hebben.




Deze Oriculi is een klein staafje uit bamboe dat je kan gebruiken om het overtollige oorsmeer te verwijderen van je oorschelp. Het is niet de bedoeling om de gehoorgang met het stokje te kuisen. Dat is uiteraard veel te gevaarlijk. En ik zou het ook niet laten rondslingeren als er kleine kinderen in de buurt zijn.
Ik kocht hem zelf voor (zoals je wel ziet) 4,5 euro bij Robuust en probeer hem even uit. Het is vreemd in het begin maar het went.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten